logo
  • Az YKA SE gyerekversenyzői számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelnek igen szép eredménnyel!
    Sportélet

    Az YKA SE gyerekversenyzői számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelnek igen szép eredménnyel!

  • Vitorlás nyári tábor gyerekeknek

Majthényi Zsombor Emlékverseny - kiegészítő szabályok

11 May

posted by

Categories: Egyéb

Comments: 0

Szabályok Optimist osztályban, ha a nevezők száma meghaladja a 100 hajót 

1.1. Selejtező futamok: A selejtező futamok során a teljes mezőny két csoportban versenyzik, sárga és kék szalaggal megkülönböztetve, melyek közül az érvényben lévőt a gaff felső csúcsára kell rögzíteni. Szalag a versenyirodán vehető át. Az első napi futamokra a csoportbeosztás a csütörtök estig nevezettek részére a 2017. évi Kereked kupa végeredményének a sorrendjében a következő módon kerül meghatározásra: 1. sárga, 2. kék, 3. kék, 4. sárga, 5. sárga, 6. kék, 7. kék, 8. sárga, 9. sárga, 10. kék… és így tovább. A péntek reggeli új nevezők, a Kereked kupán nem indultak és a külföldi nevezettek véletlenszerűen kerülnek besorolásra. Az első napi csoportbeosztás péntek reggel 8:30-ig kerül kifüggesztésre a Hirdetőtáblára. Amennyiben az első versenynapon kettő, vagy annál több és a csoportoknak egyenlő számú érvényes futamot sikerül rendezni, a következő napra vonatkozó csoportbeosztás a fenti módszer a napi 19:00-kor érvényes összetett eredménylista alapján (a folyamatban lévő óvások kimenetelétől függetlenül) kerül meghatározásra. A módosított beosztás az első versenynap estéjén 20:00-ig kifüggesztésre kerül a Hirdetőtáblára.

1.2. Döntő futamok: A döntő futamokra akkor kerül sor, amennyiben az első vagy a második nap végére legalább négy és a csoportoknak egyenlő számú érvényes futamot sikerül megrendezni. A döntő futamokon a selejtező futamok után kialakult eredmény alapján az első 50% (páratlan számú induló esetén 50% + 1 hajó) az arany (sárga szalaggal jelölt) csoportban, a második 50 % az ezüst (kék szalaggal jelölt) csoportban vesz részt. A beosztás kifüggesztése után a selejtező futamok alapján számolt eredmények bármilyen okból történt módosulása nem módosítja a döntők csoportbeosztását, kivéve, ha orvoslat alapján a zsűri egy hajót átsorol a döntő futamok megkezdése előtt.

1.3. Osztálylobogók: A piros csoporté 1-es, a sárga csoporté 2-es számlengő.

1.4. Pontozás: Az RRS A4.2 szabály úgy módosul, hogy a selejtező futamokban a nagyobb csoport létszáma alapján kerül kiszámításra. A döntő futamok közül legfeljebb egy futam ejthető ki. Az arany csoportba sorolt hajók a végeredményben az ezüst csoport hajói elé kerülnek besorolásra, kivéve, ha az RRS 2. vagy 69. szabály alapján kerülnek büntetésre.

Kommentek

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.