logo
  • Az YKA SE gyerekversenyzői számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelnek igen szép eredménnyel!
    Sportélet

    Az YKA SE gyerekversenyzői számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelnek igen szép eredménnyel!

  • Vitorlás nyári tábor gyerekeknek

Majthényi Zsombor Emlékverseny 2016

17 Mar

posted by

Categories: Egyéb

Comments: 0

Idősebb Majthényi Zsombor 1943-ban született Győrben. Vitorlás pályafutását a Siófoki Vízügyben kezdte 18 éves korában. Később a Balatonfüredi Vörös Meteorban folytatta a versenyzést kalózban, majd a család Karióka nevű Dragonjával. Itt kezdett edzősködni, amit 1978-ban, a földvári Mélyépítőkben folytatott. Három évvel később, a szomszédos Spartacusban folytatta edzői munkáját, több mint 15 éven keresztül. Élete utolsó 3 évében a BKV Előre fiatal vitorlázóival foglalkozott. Kezei közül remek vitorlázók kerültek ki. Az MVSZ elnökségében az utánpótlás képviseletét látta el. Síelő-vitorlázó nagy generáció tagja volt. Az Újpesti Dózsában sí versenyzőként is sportolt, a gyerekek szeretete ebben a sportágban is edzői munkára szólította. Életének utolsó pillanataiban is edzést tartott vitorlázó gyerekeknek.

Versenyünket emlékének ajánljuk, tovább éltetve munkáját.

Versenykiírás

A verseny célja:  Ifjúsági ranglista verseny (faktorszám: 1.2), 420, Laser Radial, Laser 4.7 és Cadet  és Optimist serdülő és ifjúsági  osztályok részére

Hajóosztályok:  420, Laser Radial, Laser 4.7, Cadet serdülő és ifjúsági , valamint Optimist serdülő és ifjúsági

Verseny időpontja: 2016. április 15-17.

Felelős rendező:                              THE – Yacht Klub Agárd SE/ Rutai Andrea

Versenyvezető:                                Majthényi Zsombor

Versenybíróság elnöke:                   Váradi Kata

Versenyorvos:                                Dr. Jancsó Miklós

Versenyszabályok: A versenyen a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) a „Vitorlázás Versenyszabályai 2013-2016.” (továbbiakban Versenyszabályok) az MVSZ 2016. évre érvényes Általános Versenyutasítása és Versenyrendelkezései, az MVSZ Biztonsági Szabályzata, valamint az érintett hajóosztályok osztályelőírásai érvényesek.

Részvételi jogosultság: MVSZ 2016. évi Versenyrendelkezései szerint.

Nevezés: 2016. április 14-én 16-21h és április 15-én 8-9h között a Klubban működő versenyirodán. Laser osztályban kizárólag ISAF számmal és érvényes laserkártyával nevezhetnek a versenyzők. Nevezést előzetesen is elfogadunk e-mailben. (e-mail: majthenyi@gmail.com)

Előnevezés esetén legkésőbb a nevezési határidő végéig kérjük a versenyirodán:

  • be kell mutatni a nevezési feltételeket igazoló papírokat;
  • ki kell egyenlíteni a nevezési díjat.

Ellenkező esetben az érintett egységek eredményét töröljük. A pontatlan rajtszámmal nevező egységek eredményét semmisnek tekintjük.

Nevezési díj: 1998. január 1-én és az azután születetteknek 5000 Ft/fő, mindenki másnak 8000 Ft/fő. A VVSz tagdíjjal rendelkezők a nevezési díjak 50%-át fizetik.

Versenyzők tájékoztatása a parton: A Versenyvezetőség az esetleges változásokról a Klubház belső előterében elhelyezett Hirdetőtáblán tájékoztatja a versenyzőket.

Versenyprogram: A rendezőség nyolc futam megrendezést tervezi. Négy, vagy annál több érvényes futam esetén a legrosszabb futam eredmény kiejthető.

2016. április 15-én (péntek)     tervezett futamszám: 3

– az első futam előkészítő jelzése 09:57 további futamok ráindítással.

2016. április 16-án (szombat)  tervezett futamszám: 3

– a napi első futam előkészítő jelzése 09:57 további futamok ráindítással.

2016. április 17-én (vasárnap)   tervezett futamszám: 2

– a napi első futam előkészítő jelzése 09:57 további futamok ráindítással.

Április 17-én 14:57 után nem lehet új rajteljárást kezdeni.

Rajtlobogók: A rajtlobogók megegyeznek a vitorlán található osztályjelzésekkel.

Versenypálya: Gárdony előtti vízterületen kitűzött trapéz pálya, amelyet az alábbiak szerint kell teljesíteni:

420, Laser radiál:  rajt – cirkáló (1) – hátszél (2) – cirkáló (1) – hátszél (2) – cirkáló (1) –  félszél (3) – hátszél(4) – cél.

Laser 4.7:  rajt – cirkáló(1) – hátszél (2) – cirkáló(1) – félszél(3) – hátszél(4) –cirkáló (3)- hátszél (4)- cél.

Cadet:  rajt – cirkáló (1) – félszél (3)- hátszél (4) – cirkáló (3) – hátszél (4)- cél.

Optimist: rajt – cirkáló (1) – félszél (3) – hátszél (4) – telepített befutó (ioda szabály szerint)

A pályarajz a verseny hivatalos hirdetőtábláján lesz kifüggesztve.

Tervezett futamhossz: 55-60 perc (időjárás függvényében változhat). Idő limit nincs.

Pályajelek: Felfújható, gúla alakú narancssárga bóják (1-4). A rajt és célvonal telepített. Végeit a Versenyvezetőségi hajó narancslobogóval ellátott árboca és piros-fehér csíkos zászlóval ellátott bója jelzi. A befutó hajót kék lobogóval jelezzük.  Optimist hajóosztálynak külön telepített befutóvonala van.

Rajt: Rajtsorrend:

Rajtidő                              Rajtoló osztály

+00 perc                             420 (felnőtt és ifi együtt)

+03 perc                             Laser Radial (felnőtt és ifi együtt)

+06 perc                             Laser 4.7

+09 perc                             Cadet (serdülő és ifjúsági együtt)

+12 perc                             Optimist (serdülő és ifjúsági együtt)

Ha a szélviszonyok engedik, – az összes osztály célba érkezését megvárva,- az utolsó hajó célba érkezése után kb. 15 perccel a Versenyvezetőség új rajteljárást indít. Általános visszahívás esetén a rajtsorrend nem változik.

Büntetések: A versenyen a „P Függelék” érvényes.

Időkorlátozás: „Célba nem ért”-ként (DNF) értékelik azt az egységet, amelyik az osztálya elsőnek célba érő egysége után több, mint 20 perccel később éri el a célvonalat.

Kísérő motorosok: A versenyrendezésben nem közreműködő motorosok a rajt-, verseny-, és célterületen csak mentés esetén tartózkodhatnak. Kijelölt várakozási terület a rajtvonal alatt 50m. Minden edző köteles tájékoztatni a Versenyvezetőséget arról, ha valamely versenyzője feladja a versenyt vagy valamely más okból elhagyja a versenypálya területét.

Óvások: Az óvási szándékot a célba futásnál jelenteni kell a rendezőségi vagy Jury hajónak és a parton írásban kell benyújtani. Óvási díj nincs.

Értékelés: “Legkisebb pontrendszer” szerint.  A verseny egy érvényesen befejezett futammal is érvényes. 4 vagy több érvényes futam megrendezése esetén 1 futam kiejthető. A versenyen a Cadet ifjúsági és serdülő, valamint az Optimist ifjúsági és serdülő osztályok együtt rajtolnak, közös eredménylistán külön kerülnek értékelésre. Felnőttek az ifikkel együtt rajtolnak, de eredményük a ranglistaversenybe nem számít bele.

Díjazás: Osztályonként az I-III. helyezettek éremdíjazásban részesülnek, (6-nál kevesebb induló esetén az I. helyezett tiszteletdíjban részesül).

Különdíj: Az optimist osztályban az a versenyző, aki az abszolút versenyben minden futamot érvényesen teljesítve a lista végén áll, különdíjat vehet át. (Legjobb Küzdő Díja)

Díjkiosztó ünnepség: az utolsó futam után kb. másfél órával a Yacht Klub Agárd klubházában.

Biztonsági előírások: A verseny alatt folyamatosan továbbá a ki- és bevitorlázásnál is a mentőmellény viselése kötelező!

Felelősség kizárása: A verseny rendezősége nem vállal felelősséget sem a hajók, sem a versenyzők versenyre való alkalmassága tekintetében. Úgyszintén nem vállal felelősséget és szavatosságot a versenyen előforduló balesetek és anyagi károk vonatkozásában. A versenyzők a nevezési díj befizetésével kijelentik, hogy a versenykiírás feltételeit elfogadják és azoknak megfelelnek, valamint  elfogadják a rendezők és a zsűritagok személyét.

JÓ SZELET !

THE – Yacht Klub Agárd SE.

Kommentek

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.