logo
  • Az YKA SE gyerekversenyzői számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelnek igen szép eredménnyel!
    Sportélet

    Az YKA SE gyerekversenyzői számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelnek igen szép eredménnyel!

  • Vitorlás nyári tábor gyerekeknek

YKA-sok Lengyelországban

7 Aug

posted by

Categories: Egyéb

Comments: 0

Július 28. és augusztus 2. között vettünk részt a laser radiál ifjúsági világbajnokságon. Klubunkat 3 versenyző képviselte, Dénes Bence – Benyó, Domokos Dávid- Dé, és Munkácsi Tamás- Böli. A helyszín Dziwnow, Lengyelország, ami a Balti tenger partján fekszik közel a német határhoz, egykori Ostseebad, zsúfolt, népszerű nyaralóhely. A verseny közvetlen helyszíne egy újonnan épített kikötő, egy védett csatornában, kb. 1000 méterre a nyílt tengertől.
Részvételünk célja a nemzetközi mezőny élvonalával való találkozás, és tudásunk megmérettetése. Csapatunk tagjai különböző célokkal és feladatokkal vágtak neki a versenynek. Dé első komoly világversenyén főleg a tapasztalatszerzés volt a cél, mivel még éveket fejlődhet az osztályban. Böli utolsó éves radiálosként egyfajta jutalomként vett részt az eddigi teljesítményei elismeréseként. Benyó komolyabb céllal érkezett, a tavalyi EB ezüstcsoportba kerülése után cél az aranycsoportba jutás volt.
A verseny 4 napon át 8 selejtező futammal indult, ahol naponta cserélődő 3 csoportban folyt a küzdelem. A csoportonként 60 fős mezőnyök igen tekintélyesnek mondhatóak és komoly kihívást jelentettek. Az időjárás igen kegyes volt hozzánk, 6-20 csomós északkeleti szélben zajlottak a futamok. A kihívást 2-3 méteres tengeri hullámok, olykor 10 méter/ perces áramlás, és az egyik nap egy hirtelen leereszkedő köd fokozta. Selejtező futamok után Dé és Böli a bronzcsoportba került, sajnos Benyónak sem sikerült az aranycsoportba jutnia, így az ezüstben folytatta a Vb-t.
A végeredmény: Benyó 97. Böli 139. Dé 151.
Két magyar versenyző eredményét kiemelném: Érdi Mári abszolút 2. és korosztályában (U17)Világbajnok! Vadnai Joni korosztályában (U17) Világbajnok, abszolútban 5. helyezést ért el! Gratulálunk nekik!

Kommentek

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.