logo
  • Az YKA SE gyerekversenyzői számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelnek igen szép eredménnyel!
    Sportélet

    Az YKA SE gyerekversenyzői számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelnek igen szép eredménnyel!

  • Vitorlás nyári tábor gyerekeknek

Laser válogató versenyek külföldön

5 May

posted by

Categories: Egyéb

Comments: 0

A laser radiál osztálynak két külföldi válogató versenyt határozott meg az osztályszövetség, ezeken lehet kvalifikáció t szerezni az Európa és Világbajnokságra.

Klubunk 4 ifi versenyzőt indított ezeken a versenyeken, valamint az első isolai versenyen Héjj Viki is elindult felnőtt női radiál osztályban.

A verseny április 17-21. között  zajlott Izolán, amit megelőzött 2 nap edzés a helyszínen. Ezen a regattán 50 induló nevezett, jó szezonkezdő versenynek bizonyult csapatunk számára.

Versenyzőink: Héjj Viki, Domokos Dávid, Munkácsi Tamás, Vajnai Zoli és DénesBence.

A verseny jó szélviszonyok között zajlott, néha erős áramlásban, ami a tengeri körülmények jellemzője, de fiataljaink megbirkóztak a viszonylag ismeretlen tereppel és nagyon jó eredményeket értek el.

Dénes Benyó megszerezte az összetett 4. helyet, ami ifiben 2.

Munkácsi Tomi 9. lett, Vajnai Zoli 15. és Domidé 33. Héjj Viki a nőiben az 5. helyen végzett.

Húsvét hétfőn egy rövid kis utazással a Garda tónál teremtünk, Malcesineben, ami az európai vitorlás élet egyik központja. Két remek edzésnap után részt vettünk a laser osztályok Európa kupáján. Standardben, radiálban, 4.7-ben több mint 500 hajó részvételével zajlott a verseny.

A fiúmezőnyt 3 csoportra osztották, csoportonként 60-70 hajóra. A négy napos verseny első 3 napján selejtező futamok zajlottak, majd a 4. napon arany, ezüst és bronz csoportban folyt a küzdelem a végső helyezésekért. Nagy megelégedésünkre Benyó egyedüli magyarként az aranycsoportban, Böli és Zoli az ezüst, Domidé a bronz csoportban versenyezhetett. A rendezők kisebb meglepetésekkel tarkították a versenyt, ami számunkra jó eredménnyel zárult, annak ellenére, hogy az utolsó előtti futamban Benyó DNF-et kapott, mert előtte felborultak a befutóban, és összetörték a hajóját. Ezáltal egy 20. helyet veszített. (meglepetések: reggel 8 órai rajtok, több , mint 10 órás vízen lét, 500 hajónak 3 sólya)

A Garda tó ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. Remek vitorlázási élményt nyújtott versenyzőinknek, ami reméljük az egész szezonban kitart, s minél szebb eredményekre sarkallja őket.

Kommentek

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.