logo
  • Az YKA SE gyerekversenyzői számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelnek igen szép eredménnyel!
    Sportélet

    Az YKA SE gyerekversenyzői számos nemzetközi és hazai versenyen szerepelnek igen szép eredménnyel!

  • Vitorlás nyári tábor gyerekeknek

Majthényi Zsombor Emlékverseny 2015

20 Apr

posted by

Categories: Egyéb, Hírek

Comments: 0

2015. április 17-19. között Agárdon 3 nap alatt 5 hajóosztályban 8 futammal és 142 versenyzővel lezajlott az év első hazai ifjúsági ranglista-versenye.

 Ha egy ifjú focista nem tudja elsorolni az Aranycsapat tagjait, az edzője hazaküldi, hogy tanulja meg. Egy sportág utánpótlásához ugyanis nemcsak sporteszközök, infrastruktúra és ifjú sportolók kellenek, de azt is fontos ismerniük a fiataloknak, kiknek a nyomdokában járnak, játszanak, vagy jelen esetben vitorláznak. (tovább…)

Majthényi Zsombor Emlékverseny

9 Apr

posted by

Categories: Egyéb, Hírek

Comments: 0

Idősebb Majthényi Zsombor 1943-ban született Győrben. Vitorlás pályafutását a Siófoki Vízügyben kezdte 18 éves korában. Később a Balatonfüredi Vörös Meteorban folytatta a versenyzést kalózban, majd a család Karióka nevű Dragonjával. Itt kezdett edzősködni, amit 1978-ban, a földvári Mélyépítőkben folytatott. Három évvel később, a szomszédos Spartacusban folytatta edzői munkáját, több mint 15 éven keresztül. Élete utolsó 3 évében a BKV Előre fiatal vitorlázóival foglalkozott. Kezei közül remek vitorlázók kerültek ki. Az MVSZ elnökségében az utánpótlás képviseletét látta el. Síelő-vitorlázó nagy generáció tagja volt. Az Újpesti Dózsában sí versenyzőként is sportolt, a gyerekek szeretete ebben a sportágban is edzői munkára szólította. Életének utolsó pillanataiban is edzést tartott vitorlázó gyerekeknek.

Az immáron hagypmányos, ebben az évben április 17-19. között megrendezendő  Majthényi Zsombor Emlékversennyel az Ő emléke előtt tisztelgünk.

A versenykiírás itt elérhető.